Ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen, çalı formunda olan bir bitkinin meyvesidir. Kuşburnu ağacının boyu ortalama olarak 1-3 metre kadardır. 

Kuşburnu neye iyi gelir sorusunun cevabını ile alttaki başlıkta detaylı bir şekilde vermeye başlayalım. 

Kuşburnu Besin Değerleri

Kuşburnu neye iyi gelir sorusunun cevaplamak için besin değerlerine yakından bakmak gerekir. Aşağıda sıralayacağımız besin değerleri 100 gram içindir.

  • 162 kalori enerji
  • 1.60 gram protein
  • 0.34 gram yağ
  • 38.22 gram karbonhidrat
  • 24.1 gram lif
  • 2.58 gram şeker
  • 169 miligram kalsiyum
  • 1.06 miligram demir
  • 69 miligram magnezyum
  • 61 miligram fosfor
  • 429 miligram potasyum
  • 4 miligram sodyum
  • 0.25 miligram çinko
  • Ve farklı türde vitaminler

İçeriğinde bu kadar çok mineral ve vitamin olan kuşburnun birçok hastalığa iyi gelmesi doğaldır. Doğal sağlık deposu kuşburnunun faydalarından yararlanmak için mağazamızda yer alan kuşburnu marmelatı ve kuşburnu kurusu ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. Evde kuşburnu marmelatı yapımı için detaylı tarif ve bilgilere bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.

Soğuk Algınlığına ve Öksürüğe İyi Gelir

Doğadaki en zengin C vitamini deposudur. Bu yüzden kış aylarında ülkemizde sıklıkla tüketilir. İçeriğindeki zengin vitaminler sayesinde soğuk algınlığına iyi gelir. Boğazı yumuşatma özelliğinden dolayı öksürüğe iyi gelir. 

Artrit Rahatsızlıklarına İyi Gelir

Artritik eklemlerde meydana gelen rahatsızlıklar, sporcular ve yaşı ilerleyen insanlarda büyük bir sorundur. 

Düzenli olarak kuşburnu tüketildiğinde eklem ağrılarını giderici özelliğe sahiptir. 

İki farklı grup üzerinde yapılan deneylerde kuşburnu özütünün eklem ağrılarına iyi geldiği kanıtlandı. Deneye katılan gruplardan ilkine plasebo etkisine sahip bir ilaç, diğerine ise kuşburnu özütü verildi. İki gruba da verilen ilaçları üç hafta kullanması söylendi. Üç hafta sonunda kuşburnu özütü veren deneklerin kendilerini daha iyi hissettiği gözlemlendi. 

Cilt Sağlığına Faydalıdır

Cilt sağlığına olan faydasından dolayı kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılır. Kuşburnundan üretilen kremlerin kırışıklıklara iyi geldiği gözlemlenmiştir. 

Ayrıca cilt gözeneklerini açtığı ve ciltteki ölü hücreleri hızlı bir şekilde tahliye ettiği gözlemlenmiştir. 

Parlak bir cilt için kuşburnu kremi oldukça etkilidir. 

Sindirim Sistemine Yardımcıdır

Michigan Üniversitesinde yakın zamanda yapılan bir araştırma, kuşburnu meyvesinin kabuğunun mide ağrılarını önlemede etkili olduğunu ortaya koydu. Aynı çalışma aynı zamanda kuşburnunun sindirim ve mide problemlerini gidermede yardımcı olduğunu kanıtladı. 

Kan Basıncını Düzenler

Düzenli olarak kuşburnu çayı tüketildiğinde kan basıncını dengeleyici etkileri olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. 

İltihap Tedavisine Yardımcı Olur

Kuşburnu neye iyi gelir sorusunun cevaplarından birisi de vücutta meydana gelen iltihapların tedavisine yardımcı olmasıdır. Karaciğer tarafından üretilen C-raktif proteini vücuttaki iltihaplara neden olur. Kuşburnu ise C-reaktif proteinin seviyesini azaltıcı etkilere sahiptir. 

Özellikle kuşburnu tohumunun vücuttaki iltihapları azalttığı kanıtlanmıştır. 

Kalp Sağlığına Birebir

Kanser kadar yaygın olan hastalıklardan birisi de kalp krizidir. Yalnızca ülkemizde değil dünya genelinde büyük bir sorundur. Kalp krizine neden olan etkenlerin başında yaşam tarzı gelmektedir. Özellikle stresin kalp krizini tetiklediği bilinmektedir. Düzensiz beslenme de kalp krizini tetikleyici etkilere sahiptir. 

Kuşburnu çayı, kan damarlarındaki iltihabın azaltılmasına yardımcı olur. Kan basıncını düzenleyerek kalp krizi riskini azaltır. 

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Kuşburnu özü, iç organlardaki yağların azalımı için faydalıdır. Tabi ki sadece kuşburnu özü kilo vermek için tek başına yeterli olmaz. Sporla ve dengeli beslenmeyle desteklenmesi gerekir.