Pirinç pilavı ile nohut harika bir ikilidir. Tek başına da lezzetli bir yemek olan nohutu sevmeyenimiz yoktur herhalde. Ancak birçok ev hanımı nohudun zor pişmesinden şikayetçidir. Nohut nasıl haşlanır, en çabuk nasıl pişirilir gibi soruların cevabı püf noktalarıyla bu yazıda. Ayrıca mağazamızda, kolay pişen ve geleneksel yöntemlerle hazırlanmış nohut ürünümüzü de inceleyebilirsiniz.

Düdüklü Tencere Kullanarak Pişirme

Yüksek oranlarda basıncı bünyesinde üretmesi nedeniyle düdüklü tencerede birçok yemek kısa sürede pişirilebilir. Nohut nasıl haşlanır sorusunun cevaplarından birisi de kesinlikle düdüklü tenceredir. 

Normal bir tencerede nohut haşlamak isteseniz 50 dakika kadar beklemeniz gerekir. Düdüklü tencerede ise bu süre 35 dakikaya kadar düşmektedir. Eğer bir gece öncesinde nohudu ıslatırsanız, düdüklü tencerede pişme süresi 25 dakikaya kadar düşecektir. 

İşte nohudu pişirme de düdüklü tencere bu kadar etkilidir. 

Islatmadan Nohut Haşlama

Nohut nasıl haşlanır sorusunun cevaplarından birisi de, ıslatmadan haşlamadır. İyi de bir gece önceden ıslatmadan nohut nasıl kısa sürede haşlanacak?

Haşlamadan önce yarım saat kadar suda nohutları bekletin. Daha sonra düdüklü tencereye koyun ve kapağını kapatın. Orta ateşte pişirmeye bırakın. Düdüklü tenceredeki su kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika içerisinde altını kapatın. 

Normal Tencerede Nohut Haşlama

Bir gece önceden ıslattığınız nohutlar yumuşayacaktır. Tencereye bir miktar su ilave edin ve nohutları içine atın. Yaklaşık olarak 50 dakika kadar suyun kaynamasını bekleyin. 10-15 dakikada bir tencerenin üzerinde oluşan köpükleri alın. 

Nohut Haşlamanın Püf Noktaları

İster düdüklü tencerede yapın, isterseniz de normal tencerede, su azaldıkça ilave edin. Birkaç dakikada bir tencere üzerinde biriken köpükleri alın. 

Eğer bir gece öncesinden ıslatamadıysanız, 1 saat sıcak suda bekletin. Daha sonra süzüp, normal ya da düdüklü tencereye koyun. 

1 gece öncesinde suda beklettiğiniz nohudun zarlarını soyarak, daha çabuk pişmesini sağlayabilirsiniz. 

Havuç ya da et ekleyerek pişme süresini kısaltabilirsiniz. 

Limon suyu damlatarak, nohudun daha çabuk haşlamasını sağlayabilirsiniz. 

Nohutları bir gece önceden suda ıslattığınız zaman, bekleme suyuna bir miktar karbonat ekleyin. Bir sonraki gün daha kısa sürede piştiğini göreceksiniz. 

Yukarıda size önerdiğimiz işlemleri yaparak, nohut yemeğinizi kısa sürede hazırlayabilirsiniz.