Elma kurusu çok sevilerek tüketilen sağlıklı ve faydalı bir atıştırmalıktır. Doğal bir atıştırmalık olmasının yanında elma kurusunun faydaları da tüketmeyi cazip hale getiriyor. İçeriğindeki B ve C vitaminleri, mineral çeşitleri, yüksek lif ve doğal şekeri ile enerji ve besin deposudur.

Bağışıklığı destekler, hastalıklardan korur

Elma kurusu vücudu koruyan pek çok içeriğe sahiptir. B ve C vitaminleri bağışıklığı ve zihin fonksiyonlarını destekler. Kanser riskini ve yaşlanma etkilerini azaltır. Vücut hücrelerinin yenilenmesini ve onarılmasını sağlar.

Elma kurusundaki antioksidanlar kolesterolü düşürmede yardımcı olarak kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabilir. İçeriğindeki diyet lif kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olarak diyabete karşı korur.

Sindirimi rahatlatır, bağırsak hareketlerini düzenler

Elma kurusu içerisindeki bir diğer faydalı bileşen yüksek miktardaki lif içeriğidir. Elma kurusundaki yüksek lif bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığa karşı koruyuculuk sağlar.

Özellikle sindirim sorunu ya da kabızlık çekenler için elma kurusu tüketmek önerilmektedir. İçeriğindeki yüksek lif hem bağırsaktaki sindirilen besinlerin hareketini destekler hem de bağırsaktaki faydalı bakterilerin beslenmesine ve düzenlenmesine yardımcı olur.

Enerji deposu doğal atıştırmalık

Elma kurusu yüksek miktarda doğal meyve şekeri içermektedir. Ağırlığının yarısından fazlasını bu doğal şekerler oluşturduğu için enerji veren sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketmeye uygundur.

Öğün aralarında, çalışma esnasında ya da vücut enerjisinin düştüğü her durumda elma kurusu doğal bir takviye olarak tercih edilebilir. Elma kurusu içerisindeki doğal şekerler ve yüksek lif içeriği kan şekerini dengeli şekilde yükseltmek ve uzun süre tokluk hissi sağlamak için iyi bir seçenektir.

Doğal elmalardan yapılan, güneşte kurutulmuş elma kurusunu özellikle kış aylarında tüketebilirsiniz. Kuru elma gibi tüm kuru meyve çeşitleri uzun süre saklamaya uygundur. Kuru meyveleri nemsiz ortamda ve doğrudan güneş almayacak şekilde uzun süre koruyabilirsiniz.

Kuru elmanın sağlığa faydaları ve iyi bir atıştırmalık olması daha sık tüketmek için yeterince sebep sunuyor. Özellikle güvenilir üreticilerin doğal yöntemlerle ürettiği kuru meyveler tercih edilerek endüstriyel ürünlerden kaçınılmalıdır. Uzmanlar endüstriyel atıştırmalıklar yerine sağlıklı ve doğal kuru meyve çeşitleri tüketmeyi tavsiye etmektedirler.

Kuru meyvelerle ilgileniyorsanız Dut Kurusunun Faydaları hakkındaki içeriğimiz ilginizi çekebilir.

Elma Kurusu Kaç Kalori?

100 g elma kurusu 57.2 gram doğal şeker içerir. İçerisindeki tüm besinlerle beraber 100 gram elma kurusu 243 kalori enerji verir. Aynı miktarda kalori almak koşulu ile beslenme düzeninize elma kurusu eklemeniz ihtiyacınız olan enerjiyi sağlıklı bir kaynaktan almanızı sağlar. Endüstriyel atıştırmalıklardaki şekerler, hızlı sindirilerek kan şekerini düzensizleştirir ve insülin direncinin gelişmesine neden olur. Bu sebeple vücudumuz için gerekli şeker ve enerjiyi de doğal kaynaklardan sağlamalıyız.