Tatlı deyince çoğumuzun aklına kıtır kıtır yapısı ve mükemmel lezzetiyle kurabiyeler geliyor. Sıcak sohbetlerimize eşlik eden, çayla mükemmel giden ve içindeki fındık ezmesiyle damaklarımızı şenlendiren harika bir tarife hazır olun. Yapımı oldukça pratik olan bu tarifi sizler de çok beğenecek ve sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.

Her zaman evinizde bulundurabileceğiniz malzemelerle hazırladığımız bu tarife sizler de küçük dokunuşlar ekleyebilir, tarifimizi dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Ramazan’ın evlerimizi şenlendirdiği bu dönemde, iftardan sonra bu kurabiyeleri afiyetle tüketebilirsiniz. İsterseniz, fındık ezmesi tadını yoğun bir şekilde alabileceğiniz pratik tarifimize bir giriş yapalım.

Malzemeler

1/2 (yarım) su bardağı fındık ezmesi

1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta (oda sıcaklığında)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

1/2 (yarım) çay bardağı nişasta

50 gram tereyağı

1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

Un (yaklaşık 2 su bardağı)

 

Fındık Ezmeli Kurabiyenin Yapılışı

Fındık ezmesi ile yapacağımız bu tarif aslında hepimizin bildiği klasik kurabiye tarifine çok benziyor. Fakat bu tarifte, hamurumuzun içine fındık ezmesi ilave ederek enfes bir tat yakalayacağız. Böylece kurabiyemiz hem çıtır çıtır olurken hem de içerisinde enfes fındık ezmesi tadını barındırabilecek. Gelelim tarifimizin hazırlanış aşamalarına.

Kurabiye hamurunu yoğuracağımız için öncelikle kendimize yuvarlak ve uygun bir kap bulmalıyız. Sonrasında önce un, vanilya, nişasta, kabartma tozu ve pudra şekerini kaba boşaltalım. Ardından sıvı yağı, yumurtayı, tereyağını karışımımızın içine dökelim. Ardından dikkatle aldığımız yarım su bardağı fındık ezmesini de karışımın üstüne ilave edelim. Sonrasında tüm malzemelerin karışması için yaklaşık 10 ila 15 dakika arasında karışımı iyice yoğuralım.

Kıvamını tutturduktan sonra avuç içine sığacak küçük toplar yaparak fırın tepsisine kurabiyelerimizi yerleştirelim. Fırın tepsinizin altına, kurabiyelerin yapışmaması için yağlı kağıt sermeyi unutmayın. Ardından önceden ısıttığımız fırınımızı tam 175 dereceye getirelim. Kurabiyelerimizi bu ısıda 15 dakika pişirdikten sonra fırından alıp üstü kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakalım. Kurabiyeler dinlendikçe yumuşaklığını atarak sertleşecek ve harika bir kıvam alacaktır. Bu aşamadan sonra isterseniz üstüne pudra şeker serperek isterseniz de biraz fındık ezmesi sürerek kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz. Fındık ezmeli harika kurabiyeler herkese afiyet olsun!